Kihívások

World Class

Az első kihívásban, amelyben részt vettünk, a jövő osztálytermében kellett megoldania a robotnak különböző feladatokat. A kutatási feladat is ehhez kapcsolódott. Valamilyen tanulást segítő megoldást kellett kitalálnunk. Mi az évszámok tanulásának lehetőségét kutattuk. Megoldásunk a képzettársításos kártyák voltak.

A trash trek kihívás logója

Trash Trek

Ebben a kihívásban a hulladék csökkentésével kellett foglalkoznunk. Felmértük, milyen lehetőségeink vannak erre, majd egy iskolai versenyt hirdettünk a gyerekeknek, ahol a feladatok a hulladék csökkentésével voltak kapcsolatosak.

Animal Allies

Ebben az évben meghirdettük az Állati jó hét programsorozatot. Minden óra kapcsolódott valahogyan az állatokhoz, volt vakvezető kutya bemutató, megismertünk terápiás kutyát, ellátogattunk az Állatszigetre.

A hydro dynamics kihívás logója

Hydro dynamics

Ehhez a kihíváshoz Vizes7-et szerveztünk. A gyerekeknek egy zátonyra futott vitorláshajót kellett kiszabadítaniuk úgy, hogy a víztakarékos cselekedeteikkel vizet tudtak gyűjteni, amelyet beletöltöttünk szimbolikusan a csatornába. Mikor elég víz gyűlt össze, a vitorlás kihajózhatott.

Into orbit

Az űrkutatás volt a téma. Megismertük a nemzetközi űrállomást, az úrhajósok életét. megoldást kellett keresni az életük megkönnyítésére. Mi az űrhajósok étrendjét vizsgáltuk meg. Elkészítettünk egy speciális mézeskalácsot, ami sokáig eláll és tápláló étel mindenki számára.

A City Shaper kihívás logója

City Shaper

A környezetünk épületeit kellett megvizsgálni és valamilyen újítást kitalálni, amivel jobbá tehetjük valamelyik, környezetünkben lévő épületet. Mi az aulánkba készítettünk raklapokból bútorokat.